Конспекти уроків з трудового навчання (розробки уроків).
8 клас. Дівчата
Розділ І. Проектування виробів8 клас. Дівчата
Уроки 1–2. Вступ. Відомості про основні базові технології. Об’єкти технологічної діяльності. Методи проектування
Уроки 3–4. Художнє конструювання виробів. Поняття про стиль, силует. Складання ескізу моделі плечового виробу
Уроки 5–6. Технічне конструювання. Мірки, необхідні для побудови креслення основи плечового виробу. Побудова креслення основи плечового виробу у М 1:4
Уроки 3–4. Художнє конструювання виробів. Поняття про стиль, силует. Складання ескізу моделі плечового виробу
Уроки 5–6. Технічне конструювання. Мірки, необхідні для побудови креслення основи плечового виробу. Побудова креслення основи плечового виробу у М 1:4
Розділ ІІ. Техніка і технологічні процеси
Уроки 7–8. Конструкційні матеріали та їх вибір. Тематичне оцінювання за розділом «Проектування виробів»
Уроки 9–10. Моделювання плечового виробу способом переміщення нагрудної виточки
Уроки 11–12. Види технологічних процесів. Розмічання. Різання. Розкроювання виробу
Уроки 13–14. Монтаж виробів. Підготовка виробу до першої примірки. Правила проведення першої примірки
Уроки 15–16. Обробка горловини, пройм, виточок, бічних та плечових зрізів
Уроки 17–18. Проведення другої примірки. Повузлова обробка виробу
Уроки 19–20. Остаточна обробка виробу. Контроль якості. ВТО
Уроки 21–22. Технологія виготовлення вишитих виробів. Лічильна гладь - поверхнево-нашивна лічильна техніка. Види гладі
Уроки 23–24. Оздоблення виробу лічильною гладдю
Уроки 25–26. Обробка країв вишитого виробу. ВТО
Уроки 27–28. Оцінка об’єктів і процесу технологічної діяльності. Професійна діяльність людини та її вибір
Уроки 9–10. Моделювання плечового виробу способом переміщення нагрудної виточки
Уроки 11–12. Види технологічних процесів. Розмічання. Різання. Розкроювання виробу
Уроки 13–14. Монтаж виробів. Підготовка виробу до першої примірки. Правила проведення першої примірки
Уроки 15–16. Обробка горловини, пройм, виточок, бічних та плечових зрізів
Уроки 17–18. Проведення другої примірки. Повузлова обробка виробу
Уроки 19–20. Остаточна обробка виробу. Контроль якості. ВТО
Уроки 21–22. Технологія виготовлення вишитих виробів. Лічильна гладь - поверхнево-нашивна лічильна техніка. Види гладі
Уроки 23–24. Оздоблення виробу лічильною гладдю
Уроки 25–26. Обробка країв вишитого виробу. ВТО
Уроки 27–28. Оцінка об’єктів і процесу технологічної діяльності. Професійна діяльність людини та її вибір
Розділ ІІІ. Раціональне ведення домашнього господарства
Уроки 29–30. Бюджет сім’ї. Тематичне оцінювання за розділом «Техніка і технологічні процеси виготовлення виробів із
конструкційних матеріалів»
Уроки 31–32. Традиції декоративно-ужиткового мистецтва в побуті. В’язання виробів спицями і гачком
Уроки 33–34. В’язання спицями по колу. Вив’язування берета
Уроки 35–36. М’ясо, його значення для харчування людини. Доброякісність, терміни зберігання
Уроки 37–38. Харчова цінність риби та рибних продуктів. Страви з риби та рибних продуктів
Уроки 39–40. Технологія вирощування кукурудзи та картоплі. Тематичний облік знань за розділом «Раціональне ведення
домашнього господарства»
Уроки 41–42. Технологія вирощування плодових дерев
Уроки 43–44. Первинна переробка продукції рослинництва. Поняття про умови зберігання врожаю
Уроки 45–46. Технологія розведення домашньої птиці
Уроки 47–48. Первинна переробка продукції тваринництва
Уроки 49–50. Тематичний облік знань за розділами «Технологія вирощування рослин» і «Технологія догляду за тваринами». Проектна технологія
конструкційних матеріалів»
Уроки 31–32. Традиції декоративно-ужиткового мистецтва в побуті. В’язання виробів спицями і гачком
Уроки 33–34. В’язання спицями по колу. Вив’язування берета
Уроки 35–36. М’ясо, його значення для харчування людини. Доброякісність, терміни зберігання
Уроки 37–38. Харчова цінність риби та рибних продуктів. Страви з риби та рибних продуктів
Уроки 39–40. Технологія вирощування кукурудзи та картоплі. Тематичний облік знань за розділом «Раціональне ведення
домашнього господарства»
Уроки 41–42. Технологія вирощування плодових дерев
Уроки 43–44. Первинна переробка продукції рослинництва. Поняття про умови зберігання врожаю
Уроки 45–46. Технологія розведення домашньої птиці
Уроки 47–48. Первинна переробка продукції тваринництва
Уроки 49–50. Тематичний облік знань за розділами «Технологія вирощування рослин» і «Технологія догляду за тваринами». Проектна технологія
Розділ IV. Проект
Уроки 51–52. Підготовка і планування роботи над проектом
Уроки 53–56. Робота над проектом. Збір інформації, її аналіз
Уроки 57–60. Основна робота над проектом та консультації вчителя
Уроки 61–62. Оцінка і самооцінка проекту
Уроки 53–56. Робота над проектом. Збір інформації, її аналіз
Уроки 57–60. Основна робота над проектом та консультації вчителя
Уроки 61–62. Оцінка і самооцінка проекту